For an authentic Thai dining experience in Bangkok, Celadon
restaurant is definitely one of the best choices to go for
Claimed to be a celebration of
the senses for true Thai style food and service, Celadon has earned a reputation.
It offers authentic Thai food in beautifully crafted air-conditioned salas. The
beauty of restaurant lies in the way it has been captured with a picturesque
lotus-pond. The open-air terraces overlooking the water add a world of charm.
And more importantly, there is an extensive a la carte menu offering a
selection of the finest dishes from all over Thailand.
Opened way back in 1991, as the
hotel The Sukhothai Bangkok opened, the restaurant started gaining a
reputation. Chamlong Pewthaisong, Thai Executive Sous Chef - Celadon, points
out that every dish served in the restaurant remains the same as it was since
the beginning. “We have been using authentic Thai recipes, with highest
standards of food quality and service.
We still present our cuisine in a most simplistic yet elegant way.”
Delightful dining
An extensive a
la carte menu offers a selection of the finest dishes from all over
Thailand, prepared just as they have been throughout the ages. Dishes include Steamed Thai Dumpling, Traditional Fried Rice Noodles and Lamb in Mussamun Curry
and many more. According to the chef, the menu at Celadon has been prepared with extraordinary knowledge of
combinations of ingredients. He says, “Our Thai food offers a broad
range of tastes with unique spices and sauces that seem to please most
visitors. Simultaneously, offering delightful new flavours in addition to
providing a focus upon healthy cuisine has won us loyal customers.”
Look & feel
Situated in traditional Thai pavilions and open-air
terraces surrounded by lotus ponds, the restaurant looks beautiful, as it is
decorated with bas relief clay and traditional style tiles. The restaurant has
combined the elements of wood, glass and clay to create a comfortable,
contemporary and elegant atmosphere. The restaurant attracts primarily in-house
guests wishing to sample authentic Thai tastes rarely found elsewhere in
Bangkok, reveals Chef Pewthaisong. Celadon is also famous among local people
and overseas tourists looking for authentic surroundings and the finest
traditional Thai cuisine the city has to offer.
Green herb garden
Another attraction of the restaurant is the lush
green herb garden. It offers a perfect setting for memorable evenings. The chef
says, “Here, a special dinner set menu is served. The garden consists of aromatic herbs and
spices. Guests may choose to be
attended to by a private butler along with a chef’s demonstration at their
table whilst enjoying traditional Thai instrumental music.”
অকৃত্রিম থাই
ব্যাঙ্ককে আদি ও আসল থাই খাবারের অভিজ্ঞতা পেতে চাইলে সেলাডন রেস্তরাঁই হতে পারে আপনার সেরা পছন্দ।সত্যিকার থাই ঘরানার খাবার ও সেবার ইন্দ্রিয়গ্রাহ্য উদযাপনের দাবিদার হিসেবে সেলাডন ইতিমধ্যেই বেশ নাম কুড়িয়েছে। সুনিপুণ শৈলীতে নির্মিত শীতাতপ নিয়ন্ত্রিত কক্ষে আদি ও অকৃত্রিম থাই খাবার পরিবেশন করা হয় এখানে। দৃষ্টিনন্দন একটি পদ্মপুকুরের কারণে রেস্তরাঁটির সৌন্দর্য পেয়েছে ভিন্ন এক মাত্রা। খোলামেলা উন্মুক্ত উঁচু জায়গা থেকে পানির এ দৃশ্য বাড়তি শিহরণ যোগাবে। তারচেয়েও গুরুত্বপূর্ণ বিষয় হলো, এখানে এমন এক আ লা কার্তে মেনু আছে যাতে গোটা থাইল্যান্ডের সমস্ত সুস্বাদু খাবারগুলো বাছাই করার সুযোগ রয়েছে।
১৯৯১ সালে দ্য সুকোথাই ব্যাঙ্কক হোটেল চালু হওয়ার সময়ই রেস্তরাঁটি খোলা হয়। শুরু থেকেই জনপ্রিয়তা কুড়োতে শুরু করে রেস্তরাঁটি। সেলাডনের দ্বিতীয় প্রধান নির্বাহী শেফ চ্যামলং পিউথাইসং জানালেন, এ রেস্তরাঁয় প্রত্যেকটি খাবারের স্বাদ শুরুতে যেমন ছিল এখনও ঠিক তেমনই আছে। “আমরা একদম খাঁটি থাই রেসিপি ব্যবহার করি এবং খাবার ও সেবার সর্বোচ্চ গুণগত মান বজায় রাখি। এমনকি আজ পর্যন্ত আমরা আমাদের রন্ধনপ্রণালীকে সবচেয়ে সাধারণ অথচ রুচিশীলভাবে উপস্থাপন করে আসছি।”
No comments:
Post a Comment